Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی کاهش تراز دریای خزر و رسوب‌گذاری را مهم‌ترین عوامل خشکی خلیج گرگان دانست و گفت: اگر لایروبی خلیج گرگان انجام نشود؛ خیلی طول نمی‌کشد که این منطقه به طور کامل خشک شود.

به گزارش ايسنا، بهزاد لایقی با اشاره به روند کاهش تراز دریای خزر از سال ۷۴ تاکنون، اظهار کرد: در این بازه زمانی در برخی مواقع شاهد افزایش تراز دریای خزر بودیم اما تراز این دریاچه در کل روند کاهشی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که کم‌ترین تراز دریای خزر در سال ۱۳۵۷ ثبت شده است، گفت: در شرایط حاضر تنها یک متر مانده تا به کم‌ترین ترازی که در ۵۰ سال گذشته تجربه کردیم؛ برسیم و اگر به آن عدد برسیم ممکن است حتی بنادر حاشیه دریای خزر دچار مشکل شوند.

مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی در مورد دلایل خشکی خلیج گرگان و تالاب میانکاله اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل در وضعیت کم‌آبی خلیج گرگان، کاهش تراز آبی دریای خزر است که به طور طبیعی اتفاق می‌افتد و خیلی امکان مقابله با آن وجود ندارد البته یک موافقت‌نامه همکاری با کشورهای حاشیه خزر منعقد کرده‌ایم که به امضای وزرا و روسای جمهور و مجالس پنج کشور حاشیه خزر رسیده است. اصلی‌ترین کار این مجموعه پایش و پیش‌بینی نوسانات آب دریای خزر است.

آورد رسوبی از رودخانه‌های محلی عامل مهم در خشکی خلیج گرگان

لایقی همچنین با بیان این که عامل مهم دیگر در خشکی و کم‌آبی خلیج گرگان، آورد رسوبی از رودخانه‌های اطراف این خلیج است، تصریح کرد: رسوبات رودخانه‌های محلی وارد خلیج گرگان شده و این خلیج را دچار مشکل کرده است که همین وضعیت برای بندر انزلی نیز وجود دارد چون نقطه ورود رودخانه‌های محلی به دریا هستند؛ با چنین مشکلی مواجه می‌شوند.

این نماینده سازمان هواشناسی در کمیته ملی احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله تاکید کرد: اگر رسوب‌های شکل گرفته در خلیج گرگان، لایروبی نشود به تدریج باعث کم‌عمقی و در نهایت از بین رفتن خلیج می‌شود.

وی در مورد مخالفت‌ سازمان حفاظت محیط زیست با لایروبی خلیج گرگان گفت: بعد از لایروبی، رسوب‌ها نباید در هر نقطه‌ای از دریا تخلیه شوند، واضح است که اگر رسوبات در عمق ۲۰ یا ۳۰ متری دریا تخلیه شود؛ مشکلی جابه‌جایی مجدد رسوبات پیش نمی‌آید و این موضوع به نحوه عملیات لایروبی برمی‌گردد.

تخریب جنگل‌ها رسوبات خلیج گرگان را تشدید کرده است

مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی با تاکید بر این که رسوبات خلیج گرگان بیش از حد معمول افزایش یافته است، اظهار کرد: آنچه باعث تشدید رسوب‌گذاری‌ها شده؛ تخریب جنگل‌های بالادست خلیج گرگان است چرا که با وقوع بارش و طغیان رودخانه‌ها رسوب بیش از حد معمول وارد رودخانه‌ها و خلیج گرگان شده است.

لایقی با بیان این که در شرایط حاضر دو راهکار برای مقابله با خشکی خلیج گرگان داریم، گفت: اول این که در عرصه‌های بالاتر از خلیج و رودخانه‌ها حفاظت کافی صورت گیرد و از تخریب دامنه کوه‌ها و جنگل‌ها جلوگیری شود. راهکار دوم لایروبی رودخانه‌ها و خلیج گرگان است که حتما باید انجام شود.

وی تاکید کرد: آورد رسوبی از رودخانه‌ها موضوعی است که حتما باید به آن پرداخته شود و لایروبی اقدامی است که می‌توان برای برداشت این رسوبات انجام داد و این کار در نقاط مختلف جهان انجام می‌شود.

این اظهارات مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی در شرایطی مطرح می‌شود که سازمان محیط زیست بارها اعلام کرده که لایروبی باعث احیای خلیج گرکان و تالاب میانکاله نمی‌شود. شهرام فداکار- مدیرکل دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست - نیز در مورد لایروبی خلیج گرگان گفته بود: اگر هدف از لایروبی، رساندن آب به خلیج گرگان است، هیچ اتفاق مثبتی در وضعیت خلیج در نتیجه لایروبی رخ نمی‌دهد و تراز خلیج با لایروبی بالا نمی‌آید. به همین علت کمیته تخصصی معتقد است که لایروبی هیچ فایده‌ای ندارد و صرفا عمق کانال دسترسی دریای خزر به خلیج گرگان عمیق‌تر می‌شود و قایق‌ها می‌توانند راحت‌تر تردد کنند.

در همین زمینه: وضعیت خلیج گرگان و تالاب میانکاله عملیات اجرایی لایروبی خلیج گرگان هرچه سریع‌تر آغاز شود ارائه آخرین اقدامات و راهکارهای علمی و عملی نجات خلیج گرگان و تالاب میانکاله کانال‌های انتقال آب خلیج گرگان مسدود شده است بحران خلیج گرگان به سایر استان‌ها آسیب خواهد زد رسانه‌ها در خصوص نجات خلیج گرگان فعال‌تر عمل کنند من خلیج گرگانم، نجاتم دهید بحران در تالاب میانکاله و خلیج گرگان احیاء خلیج گرگان و تالاب میانکاله، اولویت سازمان محیط زیست لایروبی، تنها راهکار نجات خلیج گرگان

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۳۳۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر رئیس مرکز آمار ایران

به گزارش تسنیم،‌ در جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان که عصر سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، «داود منظور» با بیان اینکه امور «نظام فنی اجرایی، مشاوران و پیمانکاران» سازمان برنامه و بودجه کشور دارای گستره وسیعی از وظایف و فعالیت‌ها بود، افزود: برای جلوگیری از تراکم کارها در یک امور و تسریع در رسیدگی به درخواست‌های مشاوران و پیمانکاران و تسهیل تعاملات در این امور، دو امور «نظام فنی اجرایی» و «مشاوران و پیمانکاران» ایجاد شده است.

معاون رئیس‌جمهور سپس گفت: هدف از انتصاب‌های جدید در سازمان برنامه و بودجه، تقویت توان مدیریتی سازمان و همچنین کمک به بهبود فضای مشارکت مردمی، تسهیل ارتباطات مردمی و تسریع پاسخگویی و رسیدگی به درخواست‌های ارباب رجوع است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن قدردانی از «داریوش ابوحمزه» در دوران ریاست مرکز آمار ایران،  «غلامرضا گودرزی» را به عنوان سرپرست این مرکز منصوب کرد.

گودرزی، عضو هیئت علمی دانشگاه و استاد تمام رشته مدیریت و دارای درجه دکترای تحقیق در عملیات از دانشگاه تربیت مدرس است.

منظور همچنین ضمن تشکر از خدمات و تلاش‌های  «رضا عوض‌پور» در دوران ریاست امور سلامت و رفاه اجتماعی،  «محمد پیکان‌پور» را به عنوان سرپرست این امور منصوب کرد. پیکان‌پور عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و پیش از این به عنوان مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل در سازمان غذا و دارو فعالیت می‌کرده است. وی دارای دکترای عمومی داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دکترای تخصصی اقتصاد و مدیریت دارو از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

 

دیگر خبرها

  • آیین ملی گل‌غلتان در خانه تاریخی آل یاسین کاشان
  • افزایش سه درجه ای دما در آبادان و خرمشهر
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • اعلام هشدار نارنجی بارندگی در استان سمنان
  • جوی ناپایدار در اروند
  • رئیس مرکز آمار ایران تغییر کرد
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • خرید تضمینی ۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان فارس
  • بارش باران در اروند